Anne Roos Peterse
Als self-taught gitarist, bassist, songwriter en artiest leidt Anne Roos haar muzikale bestaan. De 26-jarige multi-instrumentalist verruilde het platteland voor Utrecht (Herman Brood Academy), Amsterdam (conservatorium) en nu Rotterdam, waar ze haar opleiding songwriting aan Codarts bijna afrondt. Muziek draait voor haar om de boodschap, maar ook om de sfeer. Om die te creëren, spendeert ze uren aan gitaarlijntjes opnemen en liedjes schrijven over wat haar inspireert en bezighoudt. Ze maakt muziek voor en met anderen (bij Cloud9), maar werkt nu ook aan haar eigen EP, geïnspireerd door Bonnie Raitt en Sufjan Stevens. Op het podium kan je haar ook vinden bij Philine, of kennen van BEAUX.
Jens Wierckx
Met zijn diploma jazz/pop drums van de HKU zet Jens zich breed in. Je kan de Utrechtse trommelkoning kennen van TESSEL, Nonchelange, Gildor of BEAUX. Hij geeft telkens meer dan je van een drummer verwacht: hij zingt (maar dan ook echt goed), bespeelt een shaker of tamboerijn tíjdens het drummen en is niet vies van elektronische snufjes. Ook geeft hij workshops en drumles in de Meern. Daarnaast produceert hij momenteel de nieuwe plaat van Liza Weald en als je goed zoekt, kan je oude opnames vinden waarbij hij in de weer is met een trompet, gitaren of viool.
Sjoerd Huissoon
Haagse producer Sjoerd is een creatieve synth nerd met een uitgebreid muzikaal vocabulaire. Zo weet hij alles van muzieksynthese, Ableton en opnemen, wat zich vertaalt naar projecten als Amy Root, Dragonfruit en Anna Sylvia. Daarvoor laat de ook tot sportdocent opgeleide muzikant zich inspireren door Kaytranada, Pharell Williams en, na samenwerking met Lucas, Beyoncé. Zijn ambacht deelt hij met studenten aan het Albeda College en Codarts, waar hij zelf ook creative producing studeerde. Hifi elektronische producties zijn zeg maar echt zijn ding, maar hij schrijft ook de orkestrale muzikale begeleiding voor verschillende trailers van Hollywood films.
Margi Sinniah
Haar donkere, spatzuivere stem in combinatie met haar allround skills op toetsen, maakt van Margi een one of a kind muzikant. Haar studie pop toetsen aan Codarts zorgden voor twee onafhankelijke handen, waardoor ze gemakkelijk gelijktijdig synthbast op haar Moog, én piano speelt op haar Nord en ook nog eens koortjes zingt. Wat begon bij klassieke pianolessen in Leiden, groeide uit tot een Rotterdamse R&B singer-songerwriter, gefascineerd door mooie sounds. Haar liefde voor de synth(bas) en voor zingen kan je ook vinden bij KUZKO (electronic indie pop), Philine (dreamy indie pop) en haar eigen project MARGI (pop/R&B). En mocht je pianoles van haar willen, dan kan dat bij Stichting Vonk & Moz-art.
Bob Barlag
Vanaf het moment dat Bob twaalf was en een keyboard van zijn oma kreeg, groeide zijn liefde voor muziek exponentieel. Hij zong, speelde en moest en zou het podium betreden. Daarom bleek de progressieve opleiding Musician 3.0 (HKU) hem een aantal jaar later op het lijf geschreven. Daar ontwikkelde de Utrechtse maker zich tot multi-instrumentalist, met gitaar, zang en muziekproductie als main focus. Zijn vele gitaren gebruikt hij in verschillende genres en projecten, waaronder Géonne Hartman, Vic Willems, Gildor en Lief Dagboek. Eigen muziek brengt hij uit onder de naam Roodnoot, à la Phoebe Bridgers en Bon Over. Deze lieve nerd werkt ook als geluidstechnicus en producer bij E-Sound Studios, maar is vooral een muzikale vliegende keep. Daarin fuseert hij akoestische met elektrische klanken en gaat voor warme, natuurlijke sounds.
Annelieke Marselje
Dat je zowel altviool als viool kan bespelen, is een unicum, maar voor Annelieke is het haar werk. Soms vind je de Rotterdammer in buitenlandse bioscopen waar ze Disneyfilms begeleidt van muziek, dan weer neemt ze partijen op voor bijvoorbeeld Bruno Mars, Martin Garrix of Michael Bublé. Welk genre maakt voor Annelieke niets uit. Al heeft ze een klassieke achtergrond, sinds 2016 is ze hoofdvakdocent viool aan de popacademie van Codarts. Shows met Michael Bublé, Evanescence en Frank Boeijen geven aan hoe veelzijdig Annelieke is. En meestal schrijft ze ook nog eens de partijen voor de strijkers en/of blazers. Muzikale ontwikkeling was een groot onderdeel van de opvoeding die Annelieke genoten heeft en dat heeft niet alleen bij haar zijn vruchten afgeworpen. Samen met zus Doriene, harpist, vormt Annelieke het Marseljeduo. Daarnaast heeft ze het Hendrikskwartet opgericht, te zien bij onder andere De Beste Zangers en De Vrienden van Amstel Live.
Daan Kluwer
Mocht er EHBO nodig zijn bij een optreden, dan kan je bezuinigen door Daan te bellen. Deze tenorsaxofonist rondde namelijk eerst de bachelor geneeskunde af. In 2019 startte hij met zijn studie jazzmuziek aan het conservatorium van Rotterdam. Onder begeleiding van Ben van den Dungen, Tineke Postma, Benjamin Herman en Nils van Haften creëerde hij een authentieke sound en toegankelijke virtuositeit, maar maakte zich tevens sopraan- en altsax, klarinet en dwarsfluit eigen. Ook bongo’s of danspasjes schrikken hem niet af. Hij is zo’n vier à vijf keer per week te bewonderen op het podium in bijvoorbeeld jazzformaties, popprojecten, Jong Metropole en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Hiervoor arrangeert, organiseert, schrijft of speelt 'ie, of allemaal tegelijkertijd. Zijn eigen werk speelt hij met zijn Daan Kluwer Quartet.
Maarten Combrink
De 22-jarige Maarten is Nederland’s aanstormende trombonetalent. Vanaf kleins af aan speelde hij uren per dag, al waren zijn buren daar iets minder blij mee. De virtuoos studeerde jazz aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam, waar hij recent afstudeerde met een 9,5. Nadat hij in 2021 de Carl Fontana Trombone Competition won, lag het speelveld echt voor hem open. Hij doet shows met het Metropole Orkest en het Jazzorkest van het Concertgebouw, maar speelt ook in het Peter Beets New Jazz Orchestra, het Spinoza Orkest, Gerardo Rosales Quartet en BvR Flamenco Bigband. Daarbovenop kan je hem als veelgevraagd sessiemuzikant in ontelbare andere bezettingen en stijlen vinden, want hij is veelzijdig en adaptief. Ook Maarten schrikt niet af van choreo's, zangstukjes en popsolo's!
Jasmijn Burger
Jasmijn speelde eerder viool dan dat ze kon vermenigvuldigen. Gedrild door Stieneke Voorhoeve-Poot (Suzuki-methode) belandt het Haagse talent op de School voor Jong Talent, waar Kerstin Hoelen haar van 2009 tot 2017 onder haar hoede neemt. Daar ontdekt ze de op ritme gebaseerde popmuziek. Ze wordt erop verliefd en ambieert een carrière in de lichte muziek. Ze wint Iordens Viooldagen. Logischerwijs vervolgt ze haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, bij Jaring Walta en Peter Brunt. Hier studeert ze in 2021 af met een duidelijk doel: de popsector veroveren. Al kan ze de klassieke tak niet missen, haar interesse in lichte muziek uit zich in veel studiowerk, poporkesten, het spelen in bands en het schrijven van eigen nummers, waarbij ze niet alleen haar strijkstok, maar ook haar liefdevolle stem inzet.
Lucas Vermeer
Na op zevenjarige leeftijd een snuffelcurcus muziekinstrumenten te hebben gevolgd, wil Lucas drummen. Het huis is hiervoor te gehorig, dus kiest hij voor plan B en C: piano en zang. Een hoofdrol in zijn schoolmusical opent zijn ogen, want dat zoveel mensen samen muziek maken, dat smaakt naar meer! In 2014 start daarom zijn eerste bandje, dat door Breda Jazz Festival wordt bekroond met de Youth Jazz Talent Award. Hij is alleen nog niet zo van de jazz, Rihanna is namelijk zijn idool. Popmuziek en -cultuur intrigeren hem en dat is de reden waarom hij met zijn studie toetsen, popmuziek aan Codarts start. Daarnaast studeert hij sociology aan Erasmus University College. Hij jureert als bijbaan voor het RTL4-programma All Together Now en mensen schakelen hem steeds vaker in als sessiemuzikant en dirigent (momenteel Popkoor Prestige Den Haag). Zijn passie voor arrangeren stimuleert hij door extra vakken jazztheorie te volgen en voor een songwriting uitwisseling naar Leeds, Engeland te gaan (2019). Daar besluit hij zijn eigen muziek uit te brengen. Die lanceert hij in 2021 met zijn eindexamenconcert in Annabel, dat met een 10 beloond wordt.
Lisa van der Rhee
Analoge fotograaf Lisa groeit op in een christelijk gezin van negen in Alblasserdam. Dat ze nu in de “grote stad” woont, is een overgang waar ze nog steeds creativiteit uit put. Na de middelbare school verhuist ze namelijk naar Rotterdam en start ze haar studie Fotografie (St. Joost). Ze ervaart een nieuwe vrijheid, maar ook een nieuwe heimwee. Dan ontdekt ze haar artistieke fascinatie voor het volwassen worden en de bijbehorende zoektocht naar identiteit. Dit komt terug in haar afstudeerproject ‘Hoor Je Mij’, waarin ze Marlies volgt in het hechte Alblasserdam én het kolossale Parijs. Haar verjaardag wordt bekroond door een stuk hierover in de NRC. Lisa verzorgt Huize Lucas van prachtige foto’s die als artwork de muziek ondersteunt.